vissza | nyomtatás

Gyulaffy László Hagyományörző Lovasbandérium, Csobánc Váráért Alapítvány

Tisztelt Támogatónk!

Alapítványunk, a "Gyulaffy László Hagyományőrző Lovasbandérium - Csobánc Váráért Alapítvány" 2003. májusában alakult meg.
Fő célunk Csobánc várának és a hozzávezető várútnak a rendbetétele, a vár rekonstrukciója, történelmi korának megidézése, ápolása.

Ön az 1%-os támogatásával elősegíti e páratlan műemlék állagának megóvását, feltárását, népszerűsítését, történelmének megismertetését.
Támogatása nem csupán anyagi eszközökben nyilvánulhat meg. Szívesen fogadjuk mind tárgyi, mind szellemi emlékek felsorakoztatását.

"Gyulaffy Napok-Csobáncért" rendezvénysorozatunk célja szintén a vár és környékének népszerűsítése. A rendezvényünkre ellátogatók megismerhetik Gyulaffy László kapitány bajvívásainak történetét, találkozhatnak a korhű viseletben fellépő lovasokkal és talpas vitézekkel, mesteremberekkel, hastáncosokkal és néptáncosokkal.

csobánc

Támogatóink segítségével 2007-ben újrakezdődhettek a régészeti feltárásokat, és az ezt követő rekonstrukciós és építő munkálatok. 2007-2012 között több mint 420 m3 falazatot készítettünk el, megtisztítottuk a várhoz vezető utat és a várárkot.

Támogatásával lehetőségünk nyílik a vár rekonstrukciós munkálatainak folytatásához, a meglévő falak konzerválásához, újabb feltárások elindításához. Mindezekhez elengedhetetlen az anyagi háttér biztosítása!

Az Ön 1%-os  támogatásával hozzájárul egy régi magyar vár újjáéledéséhez!

Alapítványunk várja az újabb támogatókat és együtt gondolkozó embereket. Bízunk benne, hogy sikerül felkeltenünk többek érdeklődését a magyar hagyományok tiszteletére, a több évszázados kultúra ápolására és történelmi értékeink megmentésére, mely az előttünk álló jövő záloga.

Az Alapítvány bankszámla száma, amelyre várjuk támogatóink adományait:
Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet, 72800054-15524649 számú bankszámla
Adószámunk: 18935378-1-19

Egyéb felajánlásaikat is köszönettel fogadjuk!

VárlogóAlapítványunk elérhetősége:
Cím: Gyulakeszi-8286, Csobánchegy 050/4 Hrsz.
Tel: +36/209/317-446
e-mail: gyulavezer@vazsonykom.hu

Németh Gyula
Kuratóriumi Elnök