XI. Gyulaffy Napok Csobáncért. Július 11-12-13. 
Gyulakeszi



Folytatódik a csobánci várásatás

Örömmel értesítjük valamennyi Kedves Barátunkat, kiknek szívügye Csobánc várának megmentése, feltárása és részleges helyreállítása, hogy idén nyáron izgalmas feladattal folytatódik az erősség feltárásának folyamata.

2011. július 2-től (szombat), július 8-ig (péntek) tervezzük az idei ásatási szezont, amelynek során az öregtorony alsó szintjének teljeskörű feltárása, illetve a várudvar felőli bejárati ajtó és környezetének kiásása lesz az elvégzendő munka. Érdekes építészeti részletekre meg leletanyagra számítunk.

Az ásatás vezetője Rainer Pál régész, a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum munkatársa lesz. Hétfőtől péntekig a délelőtti órákban velünk dolgoznak a Hungaria Nostra ezévi pályázatán helyezést elért középiskolás diákok is.

A munka naponta reggel 8-tól délután 16 óráig tart. A feltáráson résztvevők élelmezését a Csobánc Váráért Alapítvány biztosítja. Tekintettel a munkaeszközök korlátozott számára, kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint munkáskesztyűt, csákányt, lapátot egyénileg hozzon magával.

Terjesszétek a feltárás hírét, hozzátok el a régészet iránt érdeklődő barátaitokat és találkozzunk fenn a várban az első ásatási napon! Mivel szeretnénk tudni, hogy hány főre főzzünk, részvételi szándékotokat mielőbb jelezzétek e-mailen vagy telefonon az Alapítvány már ismert elérhetőségein.

Üdvözlettel:
Csobánc Váráért Alapítvány, Gyulakeszi
gyulavezer@vazsonykom.hu
20/9317-446

Magyar-régész.lap.hu | Ásatás.lap.hu


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére



Add a Facebook-hoz
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-10
Végvárak Fesztiválja
 | részletek
a Bakonytól a Balatonig 2017. június 24. – 2017. augusztus 20. Program Csobánc Vára - Csobánci Napok - június 24. Döbröntei Vára - Szarvaskő Vár Napja - augusztus 12. Sümeg...
2017-05-12
Lovas gyereknap a középkorban
 | részletek
2017. május 28. vasárnap 9.00 – 17.00 Helyszín: Gyulakeszi Lovasudvar 9.00 - Lovagoltatás – vezetgetés, a lovakkal még csak ismerkedőknek 9.30 - Futószár bemutatása - kezdő...
2017-03-29
Gasztro hétvége
 | részletek
Gyulavezér Lovasbirodalmában A Gasztro program keretén belül elkészítésre és kínálásra kerülő termékek mind kizárólag saját gazdaságunkból kerülnek ki, és házi készítésű kézműves termékek...
»» minden bejegyzés


Pavilonok bérelhetők rendezvényekre, fesztiválokra.



Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek látványtérképen